Aansluitend gaf Herman van Voorst van het bedrijf Reggefiber een toelichting op de aanleg van glasvezel in Leeuwarden en de kansen die dit biedt.
Bouwe de Boer van de gemeente Leeuwarden gaf een toelichting op het project ‘Slim met Energie en water’. De gemeente is vooral samen met bewoners en ondernemers hard op weg om in 2020 onafhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen. Een aantal projecten is toonaangevend in Nederland en misschien wel Europa. Zo wordt in de stad een biogasringleiding aangelegd en heeft de stad al een lokale warmte krachtinstallatie op biogas in de wijk Techum, gevoed door koeien van proefboerderij Nij Bosma Zathe. Plannen zijn er in de stad voor de aanleg van een warmtenet en realisatie van geothermie. Warmtenet aanjager Folkert Linnemans vertelde vervolgens iets over het Wartmenet Leeuwarden.
Ook langs de Tesselschadestraat – tussen het station en het WTC – wordt volop gewerkt aan slim met water en energie. Er wordt door Triodos vastgoedontwikkeling en UPC één van de meest duurzame kantoren in Nederland gerealiseerd. Henk Buitink van Triodos Vastgoedontwikkeling gaf hierop een toelichting.
Er werd afgesloten met een informele borrel. Afgaande op de reacties van de aanwezigen verdient een dergelijke bijeenkomst een vervolg.