ECOstyle introduceert gazonmeststof met bacteriën die stikstof uit de lucht halen

maart 14, 2023

Planten hebben voedingsstoffen nodig om goed te kunnen groeien, stikstof is daarbij een belangrijk element. In de lucht zit van nature veel stikstof, alleen kan een plant het daar zelf niet uithalen.

ECOstyle uit Oosterwolde heeft bacteriën ontdekt en gekweekt die, in tegenstelling tot planten, stikstof wel direct uit de lucht kunnen halen. Deze speciale bacteriën stellen de stikstof daarna via de bodem beschikbaar als voeding voor de planten. Deze bacteriën zijn nu als nieuwste ontwikkeling toegevoegd aan Gazon-AZ+, de gazonmeststof van ECOstyle. Dat geeft bijzondere voordelen. Want hierdoor hoeft er minder stikstof te worden toegevoegd aan de meststof, maar heeft het product wel dezelfde goede werking; het zorgt voor een sterk en prachtig groen gazon. Daarnaast wordt als tweede voordeel stikstof uit de lucht gehaald, wat ook een besparing oplevert.

Innovatie: een prachtig en sterk gazon én minder stikstof

Al vanaf de oprichting van ECOstyle in 1967 is een gezonde bodem en een actief bodemleven de basis waar vanuit alle natuurlijke producten worden ontwikkeld. ECOstyle is al jarenlang specialist in toepassing van micro-organismen, schimmels en protozoa aan haar puur organische meststoffen. Er is dan ook veel kennis opgebouwd op het gebied van gezond, actief en effectief bodemleven. Acht jaar geleden is gestart met de ontwikkeling van de toepassing van deze speciale bacteriestam die stikstof bindt. Nu is deze toegevoegd aan Gazon-AZ, al jarenlang de bestverkochte gazon meststof van Nederland. In die tijd is deze meststof constant doorontwikkeld en verrijkt met micro-organismen, met nu deze laatste innovatie. De nieuwe naam van het product met stikstofbindende bacteriën is Gazon-AZ+.

Opmerking:

Naast organische meststoffen wordt er toch ook nog veel gebruik gemaakt van kunstmest in Nederland. Voor deze laatste zijn voor het produceren veel fossiele brandstoffen nodig met de bijbehorende CO2 uitstoot. Door in de toekomst breed gebruik te maken van organische meststoffen met de nieuw ontwikkelde stikstofbindende bacteriën, kan dit positief bijdragen aan de bescherming van het milieu.

Vergelijkbare berichten