Wits Noord krijgt opdracht tot verduurzaming 376 Groningse huizen

juli 26, 2024

Gisteren ondertekenden woningstichting Wierden en Borgen, Jorritsma Bouw en Wits Noord een bouwteamcontract voor het verduurzamen van 670 sociale huurwoningen. Met deze verduurzamingsslag gaat 10% van het woningbezit van label E, F, of G naar minimaal A.

De voorbereidingen voor dit grootschalige project zijn in volle gang en de uitvoering start in 2025. Het verbetertraject is naar verwachting eind 2027 afgerond. Wierden en Borgen verhuurt zo’n 6.700 sociale huurwoningen in de provincie Groningen. De huizen staan verdeeld over 35 dorpen en in de stad Groningen. Wits Noord neemt ongeveer de helft van de opdracht voor haar rekening. Jorritsma Bouw staat garant voor de overige woningen.

Snelle realisatie

Rick van Asten, algemeen directeur bij Wits Noord, is verheugd over de samenwerking: “Door voor twee aannemers te kiezen kan dit omvangrijke project voor Wierden en Borgen in kortere tijd gerealiseerd worden. Jorritsma Bouw en wijzelf gaan elk 100 tot 130 woningen per jaar verduurzamen. Zo zijn alle woningen in drie jaar tijd verbeterd en verduurzaamd. Na afronding van dit project mogen we ook het vastgoedonderhoud voor de komende 15 jaar beheren.”

Woonlasten omlaag

Matthieu van Olffen, Directeur-bestuurder van Wierden en Borgen, is blij dat het project van start kan: “Met deze verduurzaming gaan de woonlasten van de huurders fors omlaag en het woongenot omhoog. Ook de CO2-uitstoot gaat naar beneden en we verlengen hiermee de levensduur van de woningen met enkele tientallen jaren. Een mooie plus is dat we deze grote opdracht hebben kunnen beleggen bij twee gerenommeerde aannemers uit het Noorden.”

Meer dan verduurzaming

Naast de energetische maatregelen, zoals dak-, wand-, vloerisolatie en HR++ glas, gaat Wits Noord ook aan de slag met andere woningverbeteringen. Denk aan: houtrot herstel en keuken-, douche- en toiletrenovaties. Bovendien worden bij sommige woningen ook de installaties (mechanische ventilatie en/of een hybride warmtepomp) vervangen of verbeterd. Tot slot kunnen er zonnepanelen worden geplaatst.

Delen via

Vergelijkbare berichten