Duurzame Doeners: DeenKoopmans

oktober 3, 2024

Iedere editie spreken we organisaties die duurzaamheid een warm hart toedragen. Ditmaal valt deze eer te beurt aan DeenKoopmans uit Drachten.

Duurzaamheid binnen DeenKoopmans

Ook binnen de vastgoedbranche zijn er veel ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Enerzijds worden vastgoedeigenaren zich steeds meer bewust van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid, anderzijds is vastgoed onderhevig aan diverse wet- en regelgeving op het gebied van duurzaamheid. Wij merken dat zowel huurders als commerciële vastgoedeigenaren, zorginstellingen en woningcorporaties behoefte hebben aan een samenwerkingspartner die niet alleen focust op de technische aspecten van verduurzaming, maar ook oog heeft voor de businesscase. Verduurzaming wordt vaak gezien als een verplichting, terwijl wij juist ervaren dat een goed doordachte businesscase, naast maatschappelijk rendement, ook fi nancieel rendabel kan zijn. We helpen onze opdrachtgevers met het beantwoorden van vragen zoals: welke verduurzamende maatregelen kunnen worden toegepast zodat het zowel voor eigenaar als gebruiker loont? Welke wet- en regelgeving is voor ons van toepassing? Welke investeringen zijn nodig? Met deze uiteenlopende vragen ondersteunen wij vastgoedeigenaren bij het verkrijgen van overzicht, het formuleren van een strategie en de uitvoering daarvan.

Waarom doen wij dit?

We zien een kenniskloof binnen de vastgoedwereld. Partijen die vastgoed bezitten maar waarbij het exploiteren van vastgoed niet de eerste prioriteit is, halen vaak niet het optimale rendement uit hun vastgoed. Dit geldt zowel voor duurzaam, fi nancieel als maatschappelijk rendement. Er is behoefte aan een partij die gelijke kansen creëert op de vastgoedmarkt. Hierdoor kunnen (semi-)publieke en commerciële organisaties meer waarde uit hun vastgoed halen, wat bijdraagt aan hun bredere (maatschappelijke) doelen. Met een vernieuwende en strategische blik kunnen wij onze opdrachtgevers helpen om de juiste beslissingen te nemen.

Wat levert onze bijdrage op?

CO2-reductie binnen de bebouwde omgeving is essentieel om klimaatverandering tegen te gaan. Ons team bestaat uit een groep ambitieuze young professionals, en we vinden het belangrijk dat we hier als team aan kunnen bijdragen. Daarnaast geeft het ons enorm veel energie om met deze uitdagende vraagstukken bezig te zijn en uiteindelijk een haalbare en toekomstbestendige oplossing te vinden voor zowel eigenaren als huurders.

Vergelijkbare berichten