De week van Ine Bakker

oktober 7, 2024

Het werk voor een ondernemer gaat altijd door. Maar toch, die maandag is wel een belangrijke dag. Het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Welke ambities hebben ondernemers? Hoe ziet hun weekagenda eruit op maandagochtend? Waar verheugen ze zich op? Vandaag duiken we in de week van Ine Bakker, eigenaar en emotiecoach bij Studio BlijMoedig.

Naam: Ine Bakker

Bedrijf: Studio BlijMoedig 

Functie: Emotiecoach/ eigenaar
Geboortedatum: 15-02-1986
Geboorteplaats: Greonterp
Hobbys’: Salsa, hardlopen, wandelen
Website: www.studioblijmoedig.nl

Waarin onderscheiden jullie je?

Studio BlijMoedig is een coachingspraktijk waar alle focus ligt op je emotionele welzijn. In plaats van te kijken naar ‘hoe het hoort’ of allerlei redenen waarom iets gebeurt, nemen we jouw emoties als richtingaanwijzers. Emoties zijn namelijk van grote invloed op menselijk gedrag. Wanneer je deze mooie boodschappen leert begrijpen, kun je hele bewuste, bij jou passende keuzes maken. Omdat emoties voorbij gaan aan het ‘verstand’ en een nauwe band hebben met jouw lichaam en gezondheid, is deze vorm van coaching niet alleen erg gezond, maar ook effectief en zeer persoonlijk.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

De vrijheid om elke dag te mogen kiezen in hoe ik het verschil kan maken voor mensen. En dat door dicht bij mijn eigen natuurlijke talenten te blijven geeft veel voldoening. Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer? Ik zou bij nog meer Fryske werkgevers mijn training ‘Emoties, vriend of vijand’ op de werkvloer willen geven, zodat medewerkers nog meer bewust worden van hun emotionele kompas. En misschien volgt daarna het onderwijs wel. Mijn praktijk in Franeker hoop ik uit te breiden met een BlijMoedig team. Er is namelijk nog heel veel werk te doen op dit vlak.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Ik verheug me op een individuele sessie met een coachee.

En waarom?

Ik vind het een hele mooie uitdaging om iemand bewust te maken van zijn of haar eigen gevoel. Het wijst je namelijk altijd de goede weg. Wanneer iemand zich echt gehoord en gezien voelt, maakt dat mijn dag helemaal goed.

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Progress over perfection. Oftewel, voor iedereen die wacht tot iets perfect is… dan kun je lang wachten. Je kunt beter gewoon beginnen en elke dag een stapje zetten.

Vergelijkbare berichten