LOF-Stimuleringsprijs 2024 voor Technea

oktober 3, 2024

Wethouder Abel Reitsma van Economische Zaken heeft op de HEXPO-beurs de LOF-Stimuleringsprijs 2024 uitgereikt aan Luuk Dijkhuis en Wim Terpstra van Technea, groothandel in duurzame installatietechnieken. Het Leeuwarder OndernemersFonds (LOF) heeft deze prijs – een beeldje ontworpen door edelsmid Sanne Bergsma- in het leven geroepen om ondernemers uit de gemeente Leeuwarden in het zonnetje te zetten die op een vernieuwende en verbindende manier actief zijn. Het LOF wil lokaal ondernemerschap stimuleren en bijdragen aan een bloeiend economisch klimaat in de gemeente Leeuwarden. De LOF-stimuleringsprijs is eerder uitgereikt aan metaalbedrijf De Mannen van Staal, de in coronatijd samenwerkende restaurants Proefverlof en Roast en horecabedrijven Grand-café Jan en Oan Tafel in Wergea.

In 1998 zijn beide compagnons van Technea, als eerste in Nederland, een groothandel in duurzame installatietechnieken begonnen. Hun visie richt zich op het vergroenen van de wereld. Een deel van hun winst wordt geïnvesteerd in biodiversiteit. Nu meer dan 25 jaar later is het bedrijf een belangrijke speler bij het verduurzamen van woningen. Voor projectbegeleiding en technisch advies zijn er 24 mensen in dienst. Bij het bedrijfspand op De Hemrik is er een grote biodiverse en circulaire tuin aangelegd als cadeau aan de medewerkers; zij kunnen nu werken en lunchen in het groen.

Technea heeft zich van start-up ontwikkeld tot grote speler in de duurzaamheidsmarkt, en heeft daarbij altijd oog gehouden voor hun omgeving en medewerkers. Ze blijven voorop lopen in innovaties en ontwikkeling. Met de LOF-Stimuleringsprijs wil het LOF het belang van de aanwezigheid van dergelijke ondernemers in de gemeente Leeuwarden onderstrepen

Delen via

Vergelijkbare berichten