Hoofdstad van de Smaak 2015

februari 5, 2015

‘Jullie zijn een goed voorbeeld geweest voor ons. Wij hebben er zin in en gaan er een mooi Smaakjaar van maken. Leeuwarden heeft mooie producten en hoopt op verbreding van de bekendheid.’ Met deze woorden nam wethouder Isabelle Diks van Leeuwarden letterlijk het stokje over van wethouder Leon Meijer van Ede.

Leeuwarden is in 2015 hoofdstad van de smaak en heeft het stokje overgenomen van Deventer

Bewustwording consument

Leeuwarden is dit jaar Hoofdstad van de Smaak. Het hele jaar door is er aandacht voor (h)eerlijk eten van dichtbij. Hoofdpunten van het smaakjaar zijn de bewustwording van de consument, het op de kaart zetten van Friesland als culinair interessante regio en educatie voor kinderen. Het Smaakjaar start met het Smaakparadijs in het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden van 14 februari tot en met 1 maart. Op 24 maart komt een grote groep foodbloggers uit Nederland naar Friesland. Ze gaan op pad om op bijzondere adressen boodschappen te doen. Daarna gaan ze aan de slag in de keukens van het Friesland College.

Op Vader- en Moederdag organiseert Hoofdstad van de Smaak in samenwerking met Landschapsbeheer Friesland de ‘Sneinspicknick’. Vaders en moeders zijn op die dagen met hun gezin welkom op boerderijen en krijgen daar een mand met lekkere lokale producten. Een natuurgids vertelt wat er eetbaar is uit het weiland en geeft uitleg over het landschap en zijn opbrengsten. Hoofdstad van de Smaak werkt dit jaar samen met ruim dertig organisaties; uiteenlopend van onderwijsinstellingen, culturele evenementen tot het bedrijfsleven. Door de gezamenlijke inzet krijgen bestaande evenementen een extra impuls, of er kunnen extra evenementen worden georganiseerd. 

Delen via

Vergelijkbare berichten