Bezoek Arno Brok aan slager Menno Hoekstra

september 20, 2021

Brok heeft een slager-achtergrond. “Het zorgde voor een interessant gesprek”, aldus Menno Hoekstra die Brok een uitgebreide rondleiding gaf door de stal, de slachterij en de koelcel. “Alles was in productie, dus ik heb het proces goed kunnen laten zien. Brok was belangstellend en stelde gerichte vragen.” De twee hadden elkaar eerder ontmoet bij Fryslân Culinair. In dat samenwerkingsverband in de provincie staan streekproducten centraal, wat aansluit bij de werkwijze van Menno.

Slachten op eigen manier

Menno Hoekstra kon aan Brok uitgebreid vertellen over de regionale herkomst van het vee waarmee hij werkt. Vakbekwame medewerkers slachten en benen uit. Het slachten leerde Menno weer van zijn opa en zijn vader. “Wij slachten op onze eigen manier. Rustig en zorgvuldig. Wij benen goed uit en werken schoon. Het vlees laten we heel langzaam terugkoelen. Dit alles komt de smaak ten goede.” Brok liet het zich graag vertellen en goed smaken.

Delen via

Vergelijkbare berichten