BIB-Chef Wielinga naar Restaurant Legemeer

mei 24, 2012

Al jaren ontvangt deze geboren en getogen Friese chef uitstekende recensies in onder meer de Michelingids en Lekker. Toch wil hij nog een stap verder zetten in Restaurant Legemeer, onderdeel van Hampshire Classic – Landhotel Legemeer, een sfeervol boutique hotel op een bijzondere plek.

De gasten kunnen de BIB-kok in Restaurant Legemeer aan het werk zien in de open keuken. Bij goed weer kunnen zij ook op het buitenterras genieten van zijn kookkunsten, én van het prachtige uitzicht over de uitgestrekte weilanden.

Wielinga’s kookstijl is een hedendaagse mix van klassieke, krachtige smaken en de smaak van het Friese land. "Werken met authentieke regionale producten en dat mooi combineren met klassieke gerechten, is geweldig," vindt de chef.

Tot voor kort werkte Fred Wielinga bij Restaurant 't Jagertje in Langweer en daarvoor kookte hij zich op jonge leeftijd in de kijker in restaurant De Gasterie in Hindeloopen. Hij is meermaals geprezen om zijn gastvrije onthaal en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding die hij zijn, vaak trouwe gasten biedt. En wat nieuw is voor Wielinga: “Ze kunnen nu ook nog blijven slapen. Fantastisch, toch?”

 

Delen via

Vergelijkbare berichten