Waarin onderscheiden jullie je?
Wat klanten vaak meegeven is dat het mijn kracht is om complexe onderwerpen tóch in eenvoudige taal op papier te krijgen. Ik schrijf veel voor kennisintensieve organisaties zoals ingenieurs- en adviesbureau Antea Group, Omrin en diverse hogescholen. Dan is het de kunst om thema’s – zoals circulariteit, artificial intelligence of zorginnovatie – te doorgronden én ze te vertalen naar een tekst waarvan de boodschap aankomt bij de doelgroep. Overigens is een goed human interest verhaal ook aan mij besteed.
Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?
Mijn werk is elke week opnieuw een ontdekkingstocht. Ik mag interessante mensen spreken, mooie verhalen optekenen en ik kom in aanraking met allerlei mooie bedrijven en organisaties in Noord-Nederland. Die afwisseling is heerlijk.
Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?
De uitdaging is én blijft om de juiste balans te vinden. Ik heb de neiging om alles wat op mijn pad komt leuk te vinden en aan te pakken. Dit resulteert geregeld in een overvolle agenda en teveel deadlines in een week. Maar…, schrijven is geen productiewerk – je hebt af en toe ook ruimte nodig voor andere dingen. Daarom wil ik de komende jaren met één of twee tekstschrijvers in een netwerk gaan samenwerken: zodat je het werk beter kunt verdelen en meer focus kunt aanbrengen.
Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat springt eruit, waar verheug je je op?
Deze week staan er meerdere interessante afspraken op de planning. Eentje waar ik mij zeker op verheug is een interview met Jan-Jaap Aué, lector van de Hanzehogeschool Groningen. Hij is één van de drijvende krachten achter de waterstofeconomie in Noord-Nederland. We gaan het hebben over de ontwikkeling van de HydroHub: een initiatief van allerlei overheden en organisaties om groene waterstof efficiënter en goedkoper te produceren.
En waarom?
Ik schrijf al enkele jaren over de energietransitie: een onderwerp dat mijn interesse heeft. Zeker in het Noorden gebeurt ontzettend veel rondom de waterstofeconomie. Het is gaaf om steeds meer te leren over dit thema en die ontwikkeling op de voet te volgen.