Samen met Roast, Proefverlof en Bajes Beach organiseert de Oesterclub het evenement in de Blokhuispoort. Samen delen ze een liefde voor de oester. Wat blijkt? Veel oesters in Leeuwarden komen helemaal niet van het wad, terwijl er in de waddenzee genoeg oesters voor heel Friesland beschikbaar zijn. Initiatiefnemers Thillie Bremer en Wytse Dijkstra betrekken lokale horecaondernemers bij de Oesterclub. Op deze manier willen ze samen een lokale en duurzame keten opbouwen.
Wytse Dijkstra: “Door middel van een feestje laten we de mensen échte wadoesters van Friese komaf proeven. Soms wordt de oester nog een beetje eng, vies of elitair gevonden. Daar willen we vanaf. Tussen de gerechten van De Oesterclub zit voor ieder wat wils.”
Een housefeest met oesters in de klas
Bremer en Dijkstra houden het niet bij evenementen. Samen met het IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) werken ze aan het project ‘De Oesterclub in de klas’. Hiervoor gaat het duo langs scholen om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de oester en lokaal voedsel. Dit doen ze door middel van muziek en een masterclass van een topchef. Leerlingen mogen hun eigen, unieke smaakcombinaties samenstellen. Het beste gerecht komt uiteindelijk op het menu van De Oesterclub.
Thillie Bremer: Onze liefde gaat verder dan alleen het eten van oesters. We vinden het belangrijk om voorlichting te geven over het belang van lokaal en duurzaam voedsel. Dat kan dus ook op een laagdrempelige en speelse manier”.
De Oesterclub vindt op vrijdag 20 augustus van 12:00 tot 00:00 uur plaats in de Blokhuispoort in Leeuwarden. Het evenement is gratis toegankelijk.