Het pand, waar straks een combinatie van horeca, kantoren en studentenhuisvesting in plaatsvindt, is op dit moment nog volop in verbouwing. Sophias komt aan het grote Stationsplein waar ook Loetje en Café Wouters gevestigd zijn.
Topchefs
Van der Schoot (onder andere van Eurohotel en Boutiquehotel WKNDS) en Nicolai (Fellini, Doozo) werken met een team van topchefs aan een unieke beleving op het gebied van horeca. Sophias gaat namelijk bestaan uit verschillende onderdelen, ieder met een eigen specialisme. Zo is er naast een bistrogedeelte — waar á la carte gegeten kan worden — ook een uitgebreide coffeebar en een haute friture. In de grote binnentuin komen barren met bier van de tap, een pizzacorner en een grote grill.
De ondernemers zijn al ruim een jaar bezig met het concept dat binnenkort geopend wordt. "Willem en ik zijn deze samenwerking aangegaan om écht iets bijzonders neer te zetten”, zegt Van der Schoot. “Het doel is om de gasten van Sophias steeds weer te verrassen met nieuwe dingen op hoog niveau. Zo werken we in de Bistro met een ‘Seasons-concept’ en zijn we met artiesten en kunstenaars bezig om onze gasten echt iets unieks mee te geven. Ontbijt, koffie, lunch, diner of een borrel, het kan straks allemaal. Ook werken we aan ideeën voor evenementen en lezingen. Het moet echt een bruisende ontmoetingsplek worden in het hart van Leeuwarden.”
Eerste gasten
Op dit moment wordt hard gewerkt om de buitenkant van het pand af te krijgen en in de komende maanden wordt het interieur helemaal opnieuw opgebouwd. Sophias zal van ’s ochtends vroeg tot in de late uurtjes geopend zijn. De verwachting is dat in juni de eerste gasten welkom zijn.
Foto: Aron Weidenaar