Restaurant De Slotplaats uit Bakkeveen finalist in Europese wedstrijd voor de Gaia Green Award 2024

juli 16, 2024

Wat zegt de organisatie zelf over deze award:

“Dé MVO Awards voor hotels, MICE-locaties en restaurants in Nederland én BelgiëOp Gastvrij Rotterdam reiken we sinds 2016 de Gaia Green Awards uit. De verschillende awards worden uitgereikt aan horecabedrijven die uitblinken in het verduurzamen van hun organisatie. Alle horecabedrijven in Nederland en België kunnen meedoen. In de afgelopen jaren hebben tientallen organisaties om de award gestreden en zijn prachtige winnaars aangewezen. Daarmee is de GaiaGreen Award dé MVO Award voor hotels, MICE-locaties en restaurants.”

Deze award wordt uitgereikt aan horecabedrijven die uitblinken in het verduurzamen van hun organisatie en het is een eer finalist te mogen zijn. Jouke: “Bovendien is het een prachtige erkenning voor hoe wij De Slotplaats runnen, en dat dat door anderen wordt opgemerkt”. 

Jouke: “De Slotplaats kookt met smaakvolle, eerlijke ingrediënten uit het seizoen van lokale (bio) telers en makers. In de menu’s spelen groenten altijd de hoofdrol, waarbij de verhouding 80% (plantaardig), 20% (dierlijk) wordt aangehouden. Dat doen wij omdat wij denken dat dat genieten is met een goed gevoel en minder impact op milieu en omgeving” De Chef maakt veelvuldig gebruik van ingrediënten uit de natuur in zijn restaurant. Wild geplukt, op het landgoed of direct uit de prachtige kruiden- en bloementuin en bosrijke omgeving. 

Mieke: “Op een duurzame manier je bedrijf runnen, gaat verder dan alleen de menu’s op die manier benaderen. Dat betekent ook dat wij goed voor onze collega’s zorgen en hun laten excelleren in waar zij goed in zijn. Iedereen mag meedoen bij De Slotplaats, ook collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt of een rugzak en er ruimte is voor eigen inbreng en ontplooiing.”  

Als je een picknick bij De Slotplaats boekt, dan is óók de mand, waarin de picknick wordt meegegeven, lokaal en handgemaakt, en het servies van de vaste keramist die al het servies maakt. Kortom, wij hebben aandacht voor lokaal, duurzaam en persoonlijk. Mieke: “Dat is vervlochten in ons bedrijf en houdt niet op bij bewust koken. De Slotplaats voelt dat in haar vezels en probeert gasten ermee te inspireren.”

Wij vinden het een eer tot de finalisten te zijn doorgedrongen en hopen natuurlijk op winst, en de Gaia Green Award 2024 op 24 september a.s., tijdens Gastvrij Rotterdam, in ontvangst te mogen nemen. Mieke en Jouke: “Maar er kan er maar één winnen”. Wij willen iedereen uitnodigen om langs te komen bij De Slotplaats in Bakkeveen, om zelf te kijken hoe het eraan toe gaat bij ons, en te genieten van wat wij te bieden hebben. Als je er dan toch bent, stem dan meteen op ons? 

Stemmen kan hier: https://bit.ly/3xz0iId

De Slotplaats is trots lid van: Dutch Cuisine, Euro-Toques Nederland en, als eerste restaurant, ook van Circulair Friesland, omdat wij denken dat álles bij de bodem begint.

Vergelijkbare berichten